CA

El matcha latte es un dels productes més actuals i nou. El te matcha es fa a partir de les fulles de te verd convencional. Les fulles estan recol·lectades d’uns arbustos que han crescut en uns rafals de tela semitransparent per conservar una textura i un sabor particular. Després de la recollida, les fulles es bullen en aigua, així s’evita la seva oxidació, i es deixen envellir per ser triturades al cap d’uns mesos.

El Te matcha significa “té en pols”. Precisament, la pols verdosa que s’utilitza per a la  preparació del te verd. S’aboca una cullereta d’aquesta pols en una tassa amb aigua calenta i es remou amb un instrument anomenat chasen. Després li fiques llet, preferiblement llet vegetal.

Preparar un te matcha és tota una cerimònia per les societats occidentals.

Actualment ja es habitual trobar aquest aliment en altres preparacions com en batuts, gelats o fins i tot en galetes i pastissos.

El matcha es un potent antioxidant, antiinflamatori, depurador de l’organisme, també redueix el colesterol dolent, regula el metabolisme i protegeix de patologies cardiovasculars.

Els beneficis del te matcha són els mateixos que del te verd, encara que hi ha un estudi del 2003 que s’extreu que el matcha és 137 vegades més potent en antioxidants que el te verd convencional.

Cert és que el te verd ha demostrat en nombrosos estudis que el seu consum aporta propietats molt positives gràcies a la presència d’una de les catequines més potents que té: el EGCG, les recerques del qual reflecteixen que ajuda en l’oxidació de greixos, millora la sensibilitat a la insulina i regula el sucre en sang, entre uns altres.